فرزاد فرزین، خواننده در گفتگو با «نسیم»: موسیقی دفاع مقدس در اوایل دهه هشتاد، حضوری کمرنگ را در عرصه‌های هنری کشور سپری کرد/ آلبوم حماسی 'دلصدا' به علت عدم حمایت‌های لازم به حق واقعی خود در موسیقی نرسید

 

این خواننده با بیان این مطلب به «نسیم»گفت:

- در دوران هشت سال جنگ تحمیلی، موسیقی حماسی توانست با جوانان آن زمان ارتباط مناسبی برقرار کند زیرا آثاری که در این زمینه تولید شد اغلب از متن جنگ گرفته می‌شد که خوشبختانه این روند تا اواسط دهه هفتاد ادامه یافت.

- موسیقی دفاع مقدس در اوایل دهه هشتاد، حضوری کمرنگ را در عرصه‌های هنری کشور سپری کرد اما خوشبختانه در چند سال اخیر فعالیت‌هایی صورت گرفته که با برنامه‌ریزی مدون می‌توان به ارتقای سطح کیفی و کمی آثار این حوزه امیدوار شد.

- مفاهیمی چون میهن‌دوستی و فداکاری از جمله عناصر مهمی هستند که باید در قالب موسیقی دفاع مقدس به آن بهاء داده شود تا شاهد شکوفایی موسیقی حماسی باشیم.

- آلبوم حماسی "دلصدا" از جمله آثار موفق موسیقی دفاع مقدس به حساب می‌آید که متاسفانه به علت عدم حمایت‌های لازم، این اثر به حق واقعی خود در موسیقی کشور دست پیدا نکرد. در واقع آثاری چون"دلصدا" بدون تبلیغات کافی، به گوش مردم نمی‌رسند و بخش اعظمی ازموفقیت هنری این اثر به همت هنرمندان حاضر در آلبوم صورت گرفته است



پنج شنبه 8 ارديبهشت 1390برچسب:, :: 1 بعد از ظهر ::  نويسنده : ستاره
گفتگوی بابک صحرایی با خشایار اعتمادی ، رضا صادقی و فرزاد فرزین؛ (بخش اول) . " موسیقی ما "
مصاحبه خیلی طولانی بود . من فقط صحبتهای " فرزاد " رو میذارم  .


به نظر من خواننده باید یك ایدئولوژی مشخصی هم داشته باشد. یعنی جدا از صدای خوب و شرایطی كه برای خوانندگی لازم است باید بداند كه اصلاً هدفش از خوانندگی چیست. نكته دیگر اینكه چه می‌خواهد بخواند و چه چیزی را می‌خواهد به مردم ارائه كند و به عقاید آنها اضافه نماید. خیلی از خواننده‌ها هستند كه ممكن است بیایند و در برهه‌ای هم موفق بشوند اما اشعار و ترانه‌هایی را می‌خوانند كه نه تنها سطحی و ضعیفند بلكه یك سری اثرات منفی و نادرستی را هم در باورهای نوجوانان جامعه ایجاد می‌كنند. یك سری كلمه‌های غلط و عبارت‌های اشتباه كه امكان دارد در بدترین جاهای شهر هم استفاده نشود. به این خوانندگی نمی‌گویند.خواننده باید چیزی را بخواند كه مبتنی بر باور خودش است از طرف دیگر باید سطح فرهنگ جامعه را ارتقاء بدهد نه اینكه باری به هر جهت باشد و فقط فكر این باشد كه شنیده بشود. در كنارش مسائلی كه دوستان اشاره كردند هم بسیار حائز اهمیتند.


 ما در خیلی از مواقع از موسیقی فاخر صحبت می‌كنیم. از نگاه من موسیقی فاخر و غیر فاخر نداریم.این کلام یک موسیقی است که فاخر بودن یا نبودن آن را مشخص می کند.ریتم از اجزاء تشكیل‌دهنده تمام موسیقی‌هاست و این كلام است كه باعث تغییر افكار برخی از مخاطبان موسیقی می‌شود و نوع گویش آنها را تغییر می‌دهد. در مورد صحبت شما باید بگویم من در شرایطی قرار گرفتم كه همین شرایط باعث شد روند حركتی‌ام را تغییر بدهم. من و یك سری از بچه‌ها آن 6، 5 سال پیش وقتی آلبوم مجازمان آماده انتشار شد، به یك شبكه ماهواره‌ای كه آن زمان با مجوز كار می‌كرد كلیپ دادیم. حرف رضا دقیقاً اینجا سندیت پیدا می‌كند. آن زمان شرایط در یك مقطعی شرایط خوبی شد. حتی من با رضا هم كه از من قدیمی‌تر و موفق‌تر هم بود كار مشتركی را انجام دادیم كه كار موفقی شد و خیلی خوب دیده و شنیده شد. در تمام دنیا، موسیقی بدون تصویر تقریباً هیچ معنای خاصی ندارد و از ابتدای تهیه یك موسیقی به كلیپ آن فكر می‌كنند. در آن شرایط به خاطر نبود مدیریت و حمایت مناسب، كار به دست افرادی افتاد كه صلاحیت یا توانایی اداره آن را نداشتند. در صورتی كه چنین شبكه‌ای كه دارای مجوز هم بود باید توسط خود مسئولان مدیریتی موسیقی اداره می‌شد كه كار به جایی نرسد كه شبكه پول بگیرد و به عنوان مثال یك كلیپ نامناسبی را پخش كند. شرایط به گونه‌ای پیش رفت كه دیدیم این وضعیت به آینده كاری ما لطمه خواهد زد. كه این اتفاق هم افتاد. ما هر چه تلاش كردیم كه كلیپ‌های ما از این شبكه‌ها خارج شوند كسی گوشش بدهكار نبود. این مسأله هم بود كه در طی تقریباً 2 هفته، ناگهان تمام خواننده‌هایی كه مجاز بودند زنگ زدند و خواستند كه دیگر كلیپشان پخش نشود. طبیعتاً آن شبكه نابود می‌شد و به همین خاطر قبول نكردند. در نتیجه دودش به چشم امثال من رفت و من و رضا و یك سری دیگر از دوستان یك زمان زیادی نتوانستیم كار كنیم. البته خروج از این شبكه‌ها به نفع ما شد اما سوءمدیریت صورت گرفته در آن زمان باعث شد شبكه‌هایی كه می‌توانستند به موسیقی داخل كشور كمك كنند، به دشمن این موسیقی تبدیل شدند. مسأله دیگر اینكه آن موسیقی‌ای كه در طی 6، 5 سال گذشته توسط مردم، چه داخل و چه خارج از كشور، دیده و شنیده شده موسیقی‌ای بوده كه از شبكه‌های ماهواره‌ای پخش شده و چون مدیریتی هم روی آن صورت نگرفته، سطحی‌ترین و ضعیف‌ترین كارهای تولید شده در داخل از طریق این شبكه‌ها پخش شده‌اند و نتیجه‌اش این شده كه در تمام دنیا گفته می‌شود كه ایران دارای بدترین خواننده‌هاست.


رفتن به سمت موسیقی غیراخلاقی. غیر از اینكه موسیقی‌اش موسیقی ضعیفی است و كلام زشتی به روی آن است و اثر منفی روی جامعه می‌گذارد، كلیپی هم كه برای آن می‌سازد نامناسب و مغایر با عرف جامعه است. كاری ندارم كه چه چیزهایی الان چارچوب است.یك آدم ایرانی، یك آدمی كه غیرتی است و روی مسائل فرهنگی كه از قدیم در ایران وجود داشته حساسیت دارد، نمی‌تواند خیلی از این شكسته شدن عرف‌های فرهنگی را بپذیرد. اینكه مثلاً یك خانمی در كلیپ كسی كه در ایران زندگی می‌كند بدون حجاب ظاهر می‌شود. چیزی كه در خون ما نیست و یك چنین پوششی و این نوع كلیپ با آن كلام مبتذلی كه اشاره كردم، باعث می‌شود هیچ پدر و مادری دوست نداشته باشد كه بچه‌اش به آن نگاه كند. ما اینجا برخورد نمی‌كنیم، محدود نمی‌كنیم و در نتیجه روز به ‌روز تعداد این كارها بیشتر می‌شوند.بدتر می‌شوند. از آن طرف هم در رسانه ملی می‌آییم جلوی خواننده‌هایی كه به صورت مجاز فعالیت می‌كنند را می‌گیریم و محدودشان می‌كنیم. نتیجتاً آنهایی كه از طریق همان تب خوانندگی وارد موسیقی می‌شوند و بدون آنكه اصول هنری موسیقی برایشان ارزشی داشته باشد كارشنان را ارائه می‌كنند، مطرح هم می‌شوند و مثل یك ستاره پوشالیِ در جامعه هم به زندگی‌شان ادامه می‌دهند و فكر هم می‌كنند كه موفقند. از آن طرف كسانی كه برای كارشان زحمت می‌كشند و یك سری ایدئولوژی و عقیده خاصی در خوانندگی دارند و مجاز هم هستند آنجا كه باید تحت حمایت قرار بگیرند، تنها می‌مانند و تبلیغی برایشان انجام نمی‌شود. منظورم از تبلیغ بیلبورد زدن نیست. مردم چهره من نوعی را كه می‌شناسند. مهم شنیده شدن كارهای ما است. موسیقی باید شنیده بشود تا شنونده را جذب كند. مثلاً اگر رضا صادقی یك كلیپ داشته باشد و این كلیپ روزی حتی یك بار از رسانه‌ها پخش شود فكر كنید كه چقدر می‌تواند به ماندگاری و شنیده شدن آن كار كمك كند و نتیجتاً به خواننده‌ای كه این كار را تهیه كرده كمك می‌شود. ما می‌آییم این بخش را محدود می‌كنیم و سلیقه‌ای برخورد می‌كنیم حتی نمی‌توانم بگویم سلیقه‌ای چون فكر نمی‌كنم كلاً بیشتر از 5، 4 خواننده پاپ در رسانه ملی فعالیت داشته باشند. اتفاق كلی‌ای كه می افتد همین وضعیت حال حاضر موسیقی است.



11 بهمن 1388برچسب:, :: 11 قبل از ظهر ::  نويسنده : ستاره

فرزاد فرزین از جمله خوانندگانی است که با سبک و سیاق جدیدی وارد موسیقی پاپ شد و توانست طی این مدت، برای صدایش طرفدارانی پیدا کند… سال ۸۷، برای فرزاد سال خوبی بود. او می‌گفت: پس از چند سال توانستم آلبوم «شوک» را روانه بازار کنم و خوشحالم که مورد استقبال قرار گرفت. با فرزاد فرزین خواننده خوش صدای کشورمان به گفتگو نشستیم که ماحصل آن را در آستانه سال ۸۸ خواهید خواند. البته همان طور که می‌دانید فرزاد فرزین در حال حاضر «خواننده – بازیگر» است. فیلم پسران آجری او را که به یاد دارید؟! بازی در کنار پوریا پورسرخ، ب?نوش طباطبایی و مارال فرجاد فرجاد…
فرزاد فرزین بچه چندم خانواده است؟

فرزین: من بچه دوم خانواده هستم.
از خانواده‌ات بگو؟ پدر و مادرت چه کاره هستند؟
فرزین: پدرم مشاور وزیر راه و ترابری بود و الان هم بازنشسته شده است. مادرم هم رئیس ثبت احوال منطقه یک بودند که ایشان هم در حال حاضر بازنشسته‌اند.
نظر خانواده‌ا‌ت در رابطه با کار تو چه بود؟
فرزین: اوایل تمایل چندانی نداشتند اما بعد‌ها که پیشرفت من را در این حرفه دیدند، دست از مخالفت برداشتند.
از دوران مدرسه‌ات بگو، بچه درس خوانی بودی یا از آن دست بچه‌هایی بودی که به زور باید سر کلاس نگهشان داشت؟
فرزین: از دسته دوم بودم! حسابی شر و بازیگوش و کل مدرسه از پس آرام کردنم بر نمی‌آمدند.

 

رشته تحصیلی‌ات چی بود؟
فرزین: تو دبیرستان ریاضی فیزیک خوندم و در دانشگاه مدیریت صنعتی.
شنیدم شغل دوم هم داری؟
فرزین: بله، کار طراحی و دیزاین داخلی انجام می‌دهم. خوانندگی شغلی نیست که بتوان فقط به آن تکیه کرد.
شنیدیم فرزاد فرزین حسابی بچه پولداره؟
فرزین: اتفاقا خودم هم شنیدم. در حالی که پدر و مادر من هر دو کارمند هستند، با اینکه در زندگی‌مان از رفاه نسبی برخورداریم ولی هیچ وقت پولدار نبودیم. اگر هم من چیزی به دست آوردم به خاطر سعی و تلاش‌های خودم بوده.
جایی گفته بودی پدرت در دوران کودکی برای خواهرت پیانو خریده بود ولی اجازه نداشتی به آن دست بزنی ولی تو یواشکی…؟!
فرزین: وای… اطلاعات شما از من خیلی دقیق‌تره «با خنده»! آره اون موقع‌ها من خیلی بچه بودم، یادمه وقتی خواهرم می‌رفت بیرون، من یواشکی پشت پیانوش می‌نشستم، آهنگ می‌زدم، چی می‌زدم مشخص نبود. وقتی پدرم علاقه من را دید، برای من یک پیانو بزرگتر خرید. بعد هم به آواز علاقه‌مند شدم. تو دوران نوجوانی دائم تو خونه آواز می‌خوندم. اون موقع صدام دو رگه شده بود. یادمه یه روز خانم همسایه‌مون اومد طبقه بالا و بهم گفت: فرزادجان من نمی‌گم نخون، اگه میشه یه کم آرومتر بخون بچه‌ها امتحان دارن (از تعریف این خاطره خودش از خنده ری?ه رفت) اما بعدها که خواننده شدم و صدایم را در
ماشین یا کافی‌شاپ می‌شنیدم، یاد آن روزها می‌افتادم و خوشحال می‌شدم. اما الان برایم عادی شده است. باید بگویم، همچنان این روند را ادامه می‌دهم و در همه حال، هنگام رانندگی، آشپزی! و… می‌زنم زیر آواز.
تا به حال شده از اسمت استفاده کنی؟
فرزین: نه، خیلی هم از این کار بدم می‌آد. بارها شده رفتم تو بانک و بعضی‌ها هم لطف داشتند خواستند نوبت‌شان را به من بدهند اما من قبول نکردم، چرا که اگر یک نفر هم از کار من ناراحت شود، فرزاد فرزین زیر سوال می‌رود. از طرفی این چه توقعی است که مثلا ما باید در اولویت باشیم! نه قبول ندارم.
تا به حال شده از خطری جان سالم بدر ببری؟
فرزین: بله، چند سال پیش تو جاده چالوس تصادف بدی داشتم، اما خوشبختانه سالم ماندم و آسیبی ندیدم. در حالی که ماشینم به طور کامل آسیب دیده بود و اگر کسی آن را می‌دید با خودش می‌گفت حتما راننده‌اش دردم مرده است، اما خدا با من بود.
سال ۸۷ برای تو چطور بود؟
فرزین: سال نسبتا خوبی بود، از اینکه توانستم در این سال مجوز آلبوم جدیدم به نام «شوک» رو بگیرم خیلی خوشحال شدم.
آلبوم «شوک» پس از سال‌ها انتظار به بازار آمد، با این آلبوم چقدر به آرمان‌هایت نزدیک شدی؟
فرزین: بعد از آنکه ترانه‌های آلبوم «تعقیب» بنا به دلایلی با آن کیفیت نامناسب لو رفت، من دو راه بیشتر نداشتم؛ راه اول این بود که آلبوم را با اندکی تغییر به طور مجاز بیرون دهم و راه دوم که راه سخت‌تری هم بود تغییر کل قطعات و آهنگ‌ها بود و اینکه آلبوم بهتری و با کیفیت مطلوب‌تری به بازار ارائه دهم که من راه دوم را که سخت‌تر بود انتخاب کردم. بعد از آنکه آلبوم لو رفته «تعقیب» به بازار آمد من متوجه شدم که آن جوابی را که باید از آلبوم نگرفتم و جز دو، سه قطعه این آلبوم بقیه کارها آن چنان که باید، مورد استقبال قرار نگرفت?د. به همین خاطر سعی کردم از آن فضا فاصله بگیرم و با ورود به فضای جدیدتری «شوک» را تولید کنم.
خاطره خاصی از دوران کاری‌ات نداری؟
فرزین: یادمه اولین باری که مردم چهره‌ام را بعد از پخش آلبوم می‌دیدند بهم می‌گفتند اِ! تو فرزاد فرزینی؟! ما همیشه فکر می‌کردیم صاحب این صدا یک مرد ۵۰-۴۰ ساله باشه!
و نوروز.
فرزین: به سال‌های گذشته به خصوص کودکی و نوجوانی که بر می‌گردم، می‌بینم که از چند روز به تحویل سال تا روز ۱۳ فقط برای من خاطره بود و خاطره…



صفحه قبل 1 صفحه بعد

فرزاد*****شلیک*****فرزین
فرزاد فرزین
درباره وبلاگ

** سلام به وبلاگ خودتون خوش اومدید. ** من یکی از طرفدارای پر و پا قرص فرزاد فرزینم و این وبلاگم مخصوص ایشون درست کردم هر اطلاعاتی از ایشون داشته باشم و تو این وبلاگ براتون میزارم و امیدوارم که مورد توجه شما دوستان واقع بشه جهت ارتباط با فرزاد فرزین میتونید به وب سایت شخصی ایشون سر بزنید اینم ادرسش: www.farzadfarzin.net *** اینم ایمیلش:farzad@farzadfarzin.com ****** راستی کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع مجاز است
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا وبسایت ما رو با عنوان ***فرزاد فرزین***و آدرس farzadfarzin.LoxBlog.ir لینک کنید
 بعد مشخصات لینک خودتو تو کادر زیر بنویس. در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در وبسایت فرزاد فرزین قرار میگیره..





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 390
بازدید ماه : 11513
بازدید کل : 213066
تعداد مطالب : 247
تعداد نظرات : 245
تعداد آنلاین : 1

ابزار پرش به بالا

فال روزانه
دریافت همین آهنگ